Vrij trainen

Freerunning is een sport waar vrijheid een van de belangrijkste aspecten is. Het woord zegt het al: Vrij rennen. Dit is ook de reden dat wij vrij trainen erg stimuleren!

Waarom vrij trainen?

Bij vrij trainen heb je de vrijheid om zelf te bedenken wat je wilt trainen, waardoor je zelfstandiger wordt. Ook ben je veel bezig met elkaar en help je elkaar. Hierdoor ontwikkel je je zowel sociaal als fysiek.

In onze Freerunlessen laten we kinderen ook al proeven van deze vrijheid en proberen we hen voor te bereiden op het zelfstandig kunnen trainen. Zo kunnen ze de sport ook buiten beoefenen, want buiten is waar het echte werk begint.

Voordelen van vrij trainen

Vrijheid om te oefenen wat je zelf het leukst vindt.
Jezelf op een nieuwe manier ontwikkelen.
Samen met je vrienden de coolste tricks oefenen.
Begeleiding van een freerun professional.

Wat vinden wij belangrijk bij Freerunning?

Positiviteit binnen de groep is voor ons van het grootste belang. Uit onderzoek blijkt zelfs dat met meer positieve energie de prestaties met meer dan 80 procent verbeteren in vergelijking met negatieve energie. En wat is er nu prettiger dan samen de sport Freerunning te beoefenen in een groep die aanvoelt als een familie?

Op welk moment kan ik beginnen met vrij trainen?

Wij geloven dat iedereen dit zou kunnen, maar we raden wel aan om daarbij ook lessen Freerunning te volgen. Onze lessen zijn namelijk speciaal afgestemd om je beter voor te bereiden op zelfstandige training.

Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op of benader de betreffende trainer.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik coole trucs kan doen?
Dit hangt af van je inzet, fysieke voorbereiding en natuurlijk talent. Eenvoudige bewegingen kunnen vrij snel worden aangeleerd, terwijl geavanceerde trucs meer tijd en toewijding vergen.
Hoe kan ik blessures voorkomen tijdens het freerunnen?
Het is belangrijk om op te warmen, correcte technieken te gebruiken, je eigen grenzen te respecteren, altijd veiligheid op de eerste plek te zetten en goed te luisteren naar de trainers.
Heb je vragen? We helpen je graag :D