Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Wij staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. We horen graag van je

info@flexbeweging.nl

06 30 92 09 58

Hoe kunnen we helpen?

Misschien staat je vraag hieronder?

Kan ik freerunnen leren zonder enige ervaring in gymnastiek of atletiek?
Ja, freerunning is voor mensen met diverse achtergronden. Hoewel ervaring in gymnastiek of atletiek kan helpen, kunnen beginners met de juiste training en begeleiding natuurlijk ook nog steeds leren freerunnen.
Hoe lang duurt het om vaardig te worden in freerunning?
De tijd die nodig is om vaardigheden te ontwikkelen varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals natuurlijke aanleg, consistentie van training en individuele vooruitgang. Het kan enige maanden tot jaren duren om complexe bewegingen te beheersen.
Zijn er competities of evenementen voor freerunning?
Ja, er zijn freerunning-evenementen en competities waar freerunners hun vaardigheden kunnen laten zien en tegen elkaar kunnen strijden. Het is niet dat Flexbeweging structureel hier aan deelneemt, maar in overleg is er veel mogelijk!
Is freerunning gevaarlijk?
Er zijn niet meer risico’s verbonden aan de sport Freerunning dan aan alle andere sporten. Als freerunners heb je te maken met beperkte externe factoren, wat de kans op blessures nog verder verkleint. Het is echter wel van belang dat je leert freerunnen in een veilige omgeving,
Wat moet ik tijdens de freerunlessen dragen?
Wij adviseren comfortabele sportkleding te dragen tijdens het beoefenen van Freerunning in de zaal of in een Freerunhal. Denk hierbij aan een T-shirt en een sportbroek. Tijdens het Freerunnen heb je de optie om op blote voeten te trainen, gripsokken te dragen of schoenen te gebruiken. Indien je voor schoenen kiest, is het belangrijk om brede schoenen met goede grip te dragen. Het dragen van dunne zaalschoenen vergroot het risico op enkelverzwikking.

Het trainen op blote voeten kan aanzienlijk bijdragen aan het beheersen van landingen en sprongen. Op deze manier wordt de bewustwording van je voetplaatsing gestimuleerd, wat ongemerkt resulteert in een verbeterde controle over je lichaam.

Heb je vragen? We helpen je graag :D