Freerunhal

Betreed de wereld van Freerunning en ontdek ons ultieme trainingscentrum voor parkour en Freerunning. Hier bieden wij een ruimte waarin je alle aspecten van Freerunning optimaal en veilig kunt leren beheersen.

Les, training of een feestje?

In onze freerunhal bieden wij drie verschillende soorten trainingen aan: “Freerunles”, “Freeruntraining” en “Vrije training”. Bovendien is het ook mogelijk om een Freerunfeestje te reserveren voor jou en al je vrienden.

Onze hal is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. We hebben zorgvuldig rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst hoger en verder te springen. Daarom hebben we voldoende ruimte gecreëerd, zodat je de komende jaren kunt blijven oefenen. Denk bijvoorbeeld aan losse landingsblokken of kasten die je kunt gebruiken om afstanden te variëren, of ze nu kleiner of juist groter moeten zijn.

Speciaal voor Freerunning

Een standaard gymzaal is eigenlijk niet ideaal voor Freerunning. Dat betekent dat we ons moeten aanpassen aan de omgeving en sommige coole sprongen hier niet kunnen worden geoefend.

Om het risico op vallen zo laag mogelijk te houden, hebben we echt zorgvuldig gekeken naar de materialen die we gebruiken. We hebben allerlei maatregelen genomen:

Volledige bedekte vloer met superzacht dempend schuim.
Dempend schuim op de muren.
Onze obstakels zijn stevig ontworpen en kunnen harde klappen en sprongen moeiteloos weerstaan.
Speciale lak zorgt voor extra grip op het hout.
We hebben een rubberen laag bovenop het hout aangebracht voor meer stabiliteit en super veel grip.

Wist je dat Freerunning is geïnspireerd door de Vietnamoorlog als ontsnappingstechniek?

Extra veiligheid

Alles hierboven verkleint aanzienlijk de kans op vallen. Maar vallen kan natuurlijk altijd gebeuren!

Daarom hebben we een hele stapel verschillende soorten matten – meer dan 10! Elke mat heeft zijn eigen functie.

Onze speciale landingsmatten zijn mega dik, wel 30 cm, en ze zijn vastgemaakt met klittenband zodat je niet met je enkels ergens tussen kunt blijven hangen. En voor het uitproberen van nieuwe coole moves hebben we zachtere matten liggen, zodat dat nog veiliger kan gebeuren.

Om de freerunners nog extra te helpen, hebben we een soort vierkante opblaasbare mat die we een “airtrack” noemen. Die helpt bij het springen, zodat we ons echt kunnen concentreren op de technieken. Dat maakt het makkelijker voor ons om jullie goed te begeleiden.

Airbag

Flexbeweging heeft een ingebouwde airbag, die het perfecte hulpmiddel biedt om nieuwe trucjes op een nog veiligere manier onder de knie te krijgen. Deze luchtkussen is volledig aanpasbaar aan verschillende landingen, zowel zachter als steviger. Dit stelt je in staat om te oefenen met landen op een ultrazachte mat.

We hebben platforms gebouwd op verschillende hoogtes, waardoor je perfect kunt oefenen van hoog naar laag. Daarnaast kun je ook coole trucjes leren met de muur.

We hebben weloverwogen gekozen voor een airbag in plaats van een foampit, om de volgende redenen:

Allereerst is het verlaten van een foampit een uitdaging, waardoor je minder sprongen kunt maken en langere wachttijden hebt. Bovendien kunnen kleine kinderen gemakkelijk uit het zicht raken na het landen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Daarnaast is een foampit niet bepaald hygiënisch: zweet en bacteriën hopen zich op in de foamblokken, en na een trainingssessie is overal stof te vinden, wat zelfs tot verkoudheid kan leiden.

Daarom hebben we bewust gekozen voor een airbag, die deze problemen wegneemt en zorgt voor een optimale leerervaring en veiligheid.

Heb je vragen? We helpen je graag :D