Freerunles

Onze professionele instructeurs staan klaar om je te begeleiden op je freerun-avontuur en je te helpen je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Freerunnen is goed voor lichaam en geest

Freerunning is niet alleen een spannende en avontuurlijke sport, het heeft ook tal van voordelen voor je lichaam en geest. Door regelmatig te trainen, ontwikkel je kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans. Daarnaast verbetert freerunning je zelfvertrouwen, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Is Freerunning veilig?

Freerunning is juist verre van onveilig. In de wereld van freerunning draait alles om het beheersen van zowel je geest als je lichaam. Het draait om het leren beperken van risico’s door geleidelijk aan vaardigheden op te bouwen. Met andere woorden, je ontdekt hoe je nieuwe dingen kunt aanleren door bestaande vaardigheden net iets uitdagender te maken, waardoor nieuwe bewegingen mogelijk worden.

Tijdens de lessen leer je niet alleen hoe je op een veilige manier kunt freerunnen, maar ook hoe je je bewust kunt worden van je eigen capaciteiten en grenzen naarmate de lessen vorderen. Freerunning draait om het uitvoeren van bewegingen die binnen je bereik liggen. Je oefent datgene wat je nog niet beheerst op een veilige manier, vaak met behulp van dikke matten in de gymzaal of door gebruik te maken van de airbag in de Freerunhal.

Wist je dat?

De kans op blessures kleiner is bij freerunnen dan bij voetbal

Freerunning leer je bij Flexbeweging

We streven ernaar leerlingen zowel mentaal als fysiek te laten groeien via onze freerunning lessen, zodat ze zelfstandig kunnen leren door zelf te ontdekken.

We geven aanwijzingen en tools voor begrip van oefeningen, stimuleren nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht, en moedigen experimenteren en vragen stellen aan. Deze aanpak leidt tot dieper begrip en beter kennisbehoud.

Veilige, Leuke en Gestructureerde Freerunlessen

Om de kwaliteit van de freerunlessen te garanderen, zijn al onze trainers opgeleid om ervoor te zorgen dat elke les veilig, plezierig, uitdagend en goed gestructureerd verloopt.

Tijdens de freerunles is het de bedoeling dat je alles op je eigen tempo opbouwt. Je begint met kleine sprongen en eenvoudige bewegingen op een zachte ondergrond, en werkt geleidelijk toe naar meer uitdagende bewegingen op hardere ondergronden.

Onze Freerunlocaties

Bezoek één van onze 4 unieke locaties voor onze lessen Freerunning!

Tarieven voor Freerun les

Kies het abonnement dat het best bij jou past

Lespakket basis

32,95 p/m

Inhoud:

1 uur Freerunles
1 x les per week

Meest gekozen

Lespakket uitbreiding

47,95 p/m

Inhoud:

1 uur Freerunles
2 x les per week

Veelgestelde vragen

Wat moet ik tijdens de freerunlessen dragen?
Wij adviseren comfortabele sportkleding te dragen tijdens het beoefenen van Freerunning in de zaal of in een Freerunhal. Denk hierbij aan een T-shirt en een sportbroek. Tijdens het Freerunnen heb je de optie om op blote voeten te trainen, gripsokken te dragen of schoenen te gebruiken. Indien je voor schoenen kiest, is het belangrijk om brede schoenen met goede grip te dragen. Het dragen van dunne zaalschoenen vergroot het risico op enkelverzwikking.

Het trainen op blote voeten kan aanzienlijk bijdragen aan het beheersen van landingen en sprongen. Op deze manier wordt de bewustwording van je voetplaatsing gestimuleerd, wat ongemerkt resulteert in een verbeterde controle over je lichaam.

Vanaf welke leeftijd mag je freerunlessen volgen?

Bij Flexbeweging bieden we lessen Freerunning aan vanaf 6 jaar en ouder. Als uw kind jonger is dan 6 jaar, maar u denkt dat het er klaar voor is, is het mogelijk om in overleg een proefles aan te vragen. Op deze manier kunnen we samen inschatten of uw kind al kan deelnemen aan de lessen of dat het wellicht nog even moet wachten.

Zijn freerunlessen geschikt voor beginners?

Natuurlijk, onze lessen Freerunning zijn ideaal voor beginners. Onze ervaren docent staat klaar om je de basisbewegingen en veiligheidsoefeningen bij te brengen. Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je merken dat je vaardigheden geleidelijk verbeteren.

Is freerunning gevaarlijk?
Er zijn niet meer risico’s verbonden aan de sport Freerunning dan aan alle andere sporten. Als freerunners heb je te maken met beperkte externe factoren, wat de kans op blessures nog verder verkleint. Het is echter wel van belang dat je leert freerunnen in een veilige omgeving, zoals bij onze sportclub. Wij weten namelijk hoe je bewegingen op een veilige manier kunt aanleren en wat de basisvaardigheden zijn die je onder de knie zou moeten hebben.
Mag ik iemand meenemen naar de les?
Jazeker, het is wel belangrijk dat zij zich wel aanmelden voor een proefles. Daarbij kun je bij de opmerkingen neerzetten met wie hij of zij meedoet, zodat wij het goed kunnen regelen.
Is het toegestaan om tijdens de lessen te kijken?
Wij hanteren de regel dat er tijdens de lessen geen toeschouwers mogen zijn. Dit is omdat het voor de meesten afleidende factoren met zich meebrengt en we hebben gemerkt dat dit meestal ten koste gaat van de kwaliteit van de les. Echter, om de zoveel tijd organiseren we een kijkles, waarin de Freerunners kunnen laten zien wat zij hebben geleerd tijdens de lessen.
Heb je vragen? We helpen je graag :D