De Freerun Challenge

Bij dit Freerunevent leer je op een leuke manier nieuwe moves en daag je jezelf en anderen uit om het beste uit jezelf te halen.

Dit allemaal in onze nieuwe Freerunhal

Beginner challenge

Bij deze challenge kun je een aantal uitdagingen proberen, waardoor je een beetje proeft van de sport Freerunning. Als je alle uitdagingen behaald krijg je een echte Freerundiploma!

Gevorderd challenge

Bij deze challenge kun je een aantal moeilijke uitdagingen proberen. Elke uitdaging heeft een cijfer. Hoeveel uitdagingen denk jij te kunnen behalen?

Veelgestelde vragen

Wat is Freerunning?
Freerunning is een sport waarbij deelnemers op een creatieve manier of met snelheid obstakels kunnen overwinnen. Bij de creatieve manier voegen deelnemers meer stijl toe door middel van flips, draaien en andere tricks. Bij de snelheidsvariant gaat het erom zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen, waarbij deelnemers hun eigen manier kunnen gebruiken.
Kan ik freerunnen leren zonder enige gymnastiekervaring?
Ja, freerunning is voor mensen met diverse achtergronden. Hoewel ervaring in gymnastiek of atletiek kan helpen, kunnen beginners met de juiste training en begeleiding natuurlijk ook nog steeds leren freerunnen.
Welke kleding is geschikt om te dragen tijdens het freerunnen?
Het is belangrijk om comfortabele kleding te dragen die je bewegingsvrijheid geeft. Voor schoenen is het aan te raden om te kiezen voor stevige sportschoenen met veel grip. Je kunt er ook voor kiezen om grip-sokken te gebruiken of op blote voeten te sporten.
Is er een leeftijdsgrens voor freerunning?
Er is geen specifieke leeftijdsgrens voor freerunnen, maar het is belangrijk om te beginnen met oefeningen die zijn aangepast aan jouw niveau en leeftijd.
Heb je vragen? We helpen je graag :D