Freeruntraining

Onze professionele instructeurs staan klaar om je te begeleiden op je freerun-avontuur en je te helpen je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Het verschil tussen Freerunles en Freeruntraining.

Tijdens de freerunlessen leggen we een stevige basis met focus op rollen, landen, correct vallen, klimmen en de fundamentele sprongen. Bij de freeruntrainingen verfijnen we deze basis vanuit de freerunlessen en verkennen we meer uitdagende bewegingen. Bovendien ervaren de deelnemers meer vrijheid, aangezien we tijdens deze sessies geleidelijk overgaan naar het vrij trainen. Lees hier meer over vrij trainen.

Wanneer ben ik klaar voor freeruntraining?

Wij hanteren een leeftijdsrichtlijn van 12 jaar en ouder, omdat we van mening zijn dat op die leeftijd over het algemeen een solide basis is gevormd om actief deel te nemen in de groep.

Mocht je nog geen 12 jaar zijn, maar wel het gevoel hebben dat je klaar bent voor deelname aan deze groep, dan bestaat de mogelijkheid om samen met de trainer te bespreken of je aan de training kunt deelnemen.

Een handige richtlijn is dat wanneer je duidelijk voor ogen hebt welke aspecten je wilt verbeteren en leren, en je de innerlijke motivatie hebt om hieraan te werken, je zeer geschikt bent om met de groep mee te trainen.

Wist je dat?

De kans op blessures kleiner is bij freerunnen dan bij voetbal

Freerunning leer je bij Flexbeweging

Binnen onze groep hechten we enorm veel waarde aan positiviteit. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat een overvloed aan positieve energie de prestaties met meer dan 80 procent verbetert in vergelijking met een sfeer van negatieve energie.

En wat is er nu aangenamer dan samen de sport Freerunning beoefenen in een hechte groep die aanvoelt als familie?

Veilige, Leuke en Gestructureerde Freerunninglessen

Freerunning is juist verre van onveilig. In de wereld van freerunning draait alles om het beheersen van zowel je geest als je lichaam. Het draait om het leren beperken van risico’s door geleidelijk aan vaardigheden op te bouwen. Met andere woorden, je ontdekt hoe je nieuwe dingen kunt aanleren door bestaande vaardigheden net iets uitdagender te maken, waardoor nieuwe bewegingen mogelijk worden.

Tijdens de lessen leer je niet alleen hoe je op een veilige manier kunt freerunnen, maar ook hoe je je bewust kunt worden van je eigen capaciteiten en grenzen naarmate de lessen vorderen.

Freerunning draait om het uitvoeren van bewegingen die binnen je bereik liggen. Je oefent datgene wat je nog niet beheerst op een veilige manier, vaak met behulp van dikke matten in de gymzaal of door gebruik te maken van de airbag in de Freerunhal.

Onze freerunlocaties

Bezoek één van onze 4 unieke locaties voor onze lessen Freerunning!

Tarieven voor Freeruntraining

Kies het abonnement dat het best bij jou past
Trainingspakket basis

37,95 p/m

Inhoud:

1,5 uur Freeruntraining
1 x les per week

Meest gekozen

Trainingspakket uitbreiding

56,95 p/m

Inhoud:

1,5 uur Freeruntraining
2 x les per week

Veelgestelde vragen

Wat moet ik tijdens de freerunlessen dragen?
Wij adviseren comfortabele sportkleding te dragen tijdens het beoefenen van Freerunning in de zaal of in een Freerunhal. Denk hierbij aan een T-shirt en een sportbroek. Tijdens het Freerunnen heb je de optie om op blote voeten te trainen, gripsokken te dragen of schoenen te gebruiken. Indien je voor schoenen kiest, is het belangrijk om brede schoenen met goede grip te dragen. Het dragen van dunne zaalschoenen vergroot het risico op enkelverzwikking.

Het trainen op blote voeten kan aanzienlijk bijdragen aan het beheersen van landingen en sprongen. Op deze manier wordt de bewustwording van je voetplaatsing gestimuleerd, wat ongemerkt resulteert in een verbeterde controle over je lichaam.

Mag ik iemand meenemen naar de les?
Jazeker, het is wel belangrijk dat zij zich wel aanmelden voor een proefles. Daarbij kun je bij de opmerkingen neerzetten met wie hij of zij meedoet, zodat wij het goed kunnen regelen.
Ben ik te oud voor freerunning?
Je bent nooit te oud voor Freerunning; er bestaan oneindig veel manieren om deze sport te beoefenen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat iedereen uniek is, wat resulteert in variaties in hoe en op welk niveau je kunt trainen.
Heb je vragen? We helpen je graag :D